Een gepassioneerde beeldenmaker met een visie!

Naast een scherp oog voor het juiste beeld, schuilt er in fotograaf Anthony Donner (1978) ook een vindingrijke geest, positieve mindset en een onstuitbaar enthousiasme. Een spannende combinatie karaktereigenschappen, die deze creatieve duizendpoot in zijn vele, uitdagende projecten altijd vooruit hebben gebracht. Met die bezieling, getopt door een flinke dosis doorzettingsvermogen, heeft hij het in zijn carrière tot auteur, filmmaker, columnist, hoofdredacteur, presentator en dance-kundige geschopt. Een uitgebreide CV, die zijn vermogen om grensverleggend te denken perfect weergeeft.

Al ruim 20 jaar is Anthony professioneel fotograaf en heeft hij de ziel van menig mens bloot- én vastgelegd. In zijn portfolio, dat uit opdrachten bestaat uit voor meer dan 300 verschillende opdrachtgevers, staan een aantal punten centraal: licht, emotie, compositie en een verhaal. Hij verlegt graag de grenzen, zonder daarbij het karakter van de mens vóór de camera uit oog te verliezen – op zijn portretten zie je de persoon zoals die is. Maar Anthony begeeft zich ook graag buiten de gebaande paden, en ziet als geen ander de mogelijkheid om meerdere werelden samen te brengen. Na zijn ‘Meiden In Beeld’ fotoboek, waarvoor hij 60 allochtone meiden op locatie heeft gefotografeerd, vond hij het tijd om zijn passie voor fotografie met muziek te combineren. Gewapend met jarenlange kennis van de Nederlandse dance scene, een vlotte babbel en een indrukwekkend portfolio aan foto’s, bedrijfsfilms en documentaires, was het geen verrassing dat hij freelance hoofdredacteur van DJ Mag Nederland en Pleasure Magazine werd – twee toonaangevende bladen in de dance en entertainment industrie.

Na die journalistieke avonturen besloot Anthony om het beste van twee werelden samen te doen smelten en ontstond daar Dutch DJs. Ruim 3 jaar lang fotografeerde, filmde en interviewde hij 200 Nederlandse top DJ’s/producers en 100 dance professionals in hun eigen woon- of werkomgeving. Anthony heeft de DJ’s op een unieke en ludieke manier gefotografeerd. Het resultaat is een 3,1 kilo wegend boek dat hij op geheel eigen initiatief gemaakt heeft en in eigen beheer heeft uitgegeven. Een jaar na uitgave is de eerste oplage vrijwel geheel uitverkocht – een logisch gevolg van de uitgebreide media aandacht in magazines, dagbladen en website, evenals op TV & radio. Het Dutch DJs boek heeft ertoe geleid dat Anthony nu columnist voor Entertainment Business Magazine is en door de media vaak als dance-kundige wordt uitgenodigd. Met alle opgedane kennis die Anthony tijdens de vaak urenlange interviews voor Dutch DJs heeft opgedaan, geeft hij graag zijn mening over de Nederlandse dance industrie.

Zoals je ziet is deze alleskunner een man van vele talenten, die zichzelf graag ver van het hokjes denken houdt. Rust is een woord dat niet in zijn boekje voorkomt, dus blijft hij zichzelf uitdagen met nieuwe project. Eén ding staat vast; Anthony Donner is nog lang niet klaar met zijn CV.